Loader

Faktury

zpět

Bankovní účty

Autor Tomáš Halász
Tomáš Halász pro Faktury 19. březen 2024 0 komentářů

Bankovní účty

 

V programu Trynx můžete mít kromě výchozího účtu, který můžete přidat v sekci „nastavení“ programu, také libovolný počet dalších bankovních účtů. Každý záznam o vašem bankovním účtu obsahuje číslo účtu, kód banky, název banky, IBAN, SWIFT, kód měny účtu.

IBAN je důležité vyplnit, protože bez něj není možné generovat QR kód faktury.

 

Evidenci bankovních účtů najdete v menu „Seznamy -> Ostatní -> Bankovní účty“

 

 

 

Kliknutím na tlačítko „Nový záznam“ se otevře karta pro zápis nového účtu.

 

 

 

Vyplňte číslo účtu, kód banky a název banky. Dále zvolte měnu účtu. Účet bude automaticky použit ve fakturách, které budou mít nastavenu tuto měnu. IBAN a SWIFT vyplňte aby příjemce faktury mohl provádět zahraniční platbu. IBAN je nutný také pro generování QR kódu na faktuře.

 

 

Další volby:

„Vždy zobrazovat“ – pokud je tato volba zakliknuta, bude účet zobrazen na každé faktuře, bez ohledu na měnu faktury. Na faktuře bude zobrazen každý účet, který má zakliknuto „vždy zobrazovat“.

 

„Výchozí účet měny“ – pokud tuto volbu zakliknete, bude účet použitý na faktuře s měnou shodnou jako je měna účtu. Aby tato volba dávala smysl a fungovala, musí být zakliknuta pouze u jednoho účtu dané měny.  To znamená, že můžete mít více výchozích účtů pro různé měny, ale měl by být vždy jen jeden výchozí účet pro každou měnu.

Značky
faktury

Kategorie

Blog Blog(24) Faktury Faktury(5) Helpdesk a všeználek Helpdesk a všeználek(2) Obecné Obecné(5) Objednávky Objednávky(0) Sklad Sklad(3) Zakázky Zakázky(0)

Oblíbené články

19. březen 2024
Bankovní účty
26. prosinec 2023
Nastavení programu TRYNX

Oblíbené značky

Blog jen tak Blog jen tak faktury faktury Návody Návody Popis funkcí Popis funkcí

Poslední komentáře

10. leden 2022
10. září 2019